Vladimir Voronin îl va ataca în judecată pe Dorin Chirtoacă. De ce este nemulțumit liderul PCRM

Embed:

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, este supărat pe fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă şi spune că îl va ataca în judecată pentru defăimare. Preşedintele PCRM este nemulţumit că liberalul l-a acuzat că ar fi privatizat clădirea cinematografului Gaudeamus, pe vremea când era şeful statului. Nici de această dată, Voronin nu a ezitat să-i facă etichetări fostului edil, despre care spune că s-ar face vinovat de situaţia în care a ajuns cinematograful, dar şi întreaga Capitală.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că poate demonstra că nu are nicio legătură cu privatizarea clădirii fostului cinematograf.

"El cade în fiecare noapte din pat şi se bate cu capul de beton. Acest oligofren trebuie să răspundă pentru declaraţiile lui, doar dacă aduce certificat că este bolnav, poate judecata să-l elibereze, dar până atunci trebuie să răspundă. Pe ce s-a bazat el când a spus că eu am privatizat cinematograful? Dacă ar depinde de mine ce aş cere eu o ho ho, aş cere să nu-l mai văd, să nu-l mai aud nici eu şi nimeni pe acest Chirtoacă", a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Potrivit lui Voronin, cinematograful ar fi fost privatizat în 2004, iar terenul aferent clădirii - şase ani mai târziu.

Ulterior, Consiliul Municipal Chişinău a eliberat autorizaţia de demolare. Fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă nu a comentat, deocamdată, acuzaţiile aduse de liderul comuniştilor. Problema cinematografului Gaudeamus a fost discutată şi de liderul fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban. Potrivit socialistului, autorităţile trebuie să exproprieze acel teren, ca să poată fi construit un alt edificiu cultural.

"Alocarea de aproximativ 15 milioane de lei pentru inițierea construcției unui centru de creație, cultură pentru copii și tineri, care lipsește cu desăvârșire în acea zonă", a zis preşedintele fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Şi primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase, şi-a amintit de vremurile pe când era copil şi mergea la cinematograful Gaudeamus. 

"Cred că eram copil și vă spun că la ce film Carlson na krîșă, cum se cheamă, Vinipuh. Asta mi-a rămas în memorie", a spus primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase.

Cinematograful Gaudeamus a fost construit în anii 50 ai secolului trecut şi a făcut parte din patrimoniul arhitectural al lui Valentin Voițehovschi, un arhitect de origine poloneză care a proiectat numeroase clădiri rezidențiale, administrative şi culturale din Chișinău.

Lasă un comentariu