Vlad Plahotniuc: Rezultatul alegerilor din Capitală aduce mai mult echilibru în stat

Embed:

Rezultatele alegerilor locale noi din Capitală au demonstrat cât de falsă este retorica privind statul capturat. Asta în condiţiile în care chiar opoziția de dreapta, care a lansat această teză, a câştigat scrutinul. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul tribuna.md.

Liderul PDM a menţionat că Guvernul trebuie să ajute Chișinăul indiferent de faptul cine ocupă fotoliul de primar. 

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, afirmă că țara noastră nu a mai avut altădată momente similare de echilibru politic. Ironia face ca acest lucru să se întâmple chiar atunci când unii spun că Republica Moldova este un stat capturat, afirmă liderul democraţilor.

Vlad Plahotniuc a precizat că formaţiunea pe care o conduce nu a avut un candidat în aceste alegeri locale şi astfel a demonstrat cât de falsă este teza statului capturat. Liderul PDM susţine că nu poți să vorbești în astfel de termeni, atunci când alegerile prezidențiale sunt câștigate de opoziția de stânga, iar cele pentru Chișinău de opoziția de dreapta.

Liderul Partidului Democrat mai afirmă că rezultatul alegerilor din Capitală aduce mai mult echilibru în stat, iar opoziția de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă. Întrebat ce părere are despre declaraţia formaţiunilor de dreapta PAS și PPDA care spun că nu vor face alianță cu PDM, Plahotniuc a afirmat că, dacă ar fi fost în opoziţie, ar fi acţionat la fel.

Potrivit lui, ar fi sinucidere politică pentru un partid de opoziție să spună că va face alianță cu partidul de la guvernare. În plus, astfel de alianţe nu sunt oportune deoarece există riscul de a debusola electoratul.

Potrivit preşedintelui PDM, în ceea ce privește Guvernul, el trebuie să ajute Chișinăul indiferent cine este primar, atât timp cât activitatea instituției este una în interesul oamenilor.

Lasă un comentariu