Veste bună! Profesorii din ţară vor primi salarii majorate cu opt la sută

Embed:

Veste bună pentru profesorii din ţară. Din 1 septembrie, ei vor primi salarii majorate cu opt la sută. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern. Potrivit ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, în acest scop, din bugetul de stat au fost alocate 130 de milioane de lei. 

"Aşa cum prevede legea privind salarizarea în sectorul bugetar, anual salariile cadrelor didactice sunt indexate, conform creşterii salariului în sectorul real. Salariile profesorilor vor creşte cu circa 8%", a spus ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Vestea i-a bucurat pe profesori.

"Bineînţeles că ne bucurăm şi aşteptăm foarte mult. Foarte mulţi bani şi pentru mâncare, şi pentru serviciile comunale", a menționat profesoara de limba română Elena Pușcaș.

"E bine şi atâta cât măcar ne dă. Dar totuşi socot că lucrul profesorului este foarte greu, cu atât mai mult în condiţiile actuale", a zis profesoara de matematică Liuba Opincă.

"Un bine pentru salariile noastre şi pentru venitul nostru. cred că pe parcurs o să mai ridice şi o să fie salarii şi mai mari", a afirmat învăţătoarea Anastasia Pușcaș.

Potrivit documentului, salariul de funcție al unui rector va creşte până la 6.460 de lei, iar al unui profesor universitar - până la 4.840 de lei. De asemenea, se va majora cu 325 de lei leafa conferențiarilor universitari şi cu aproximativ 300 de lei cea a lectorilor. Tot cu 300 de lei vor creşte salariile profesorilor din licee și şcoli profesionale.

Lasă un comentariu