UN SECOL DE VIAŢĂ. Trei oameni din Capitală au împlinit, în acest an, frumoasa vârstă de 100 de ani

Embed:

Trei locuitori ai Capitalei au împlinit în acest an frumoasa vârstă de 100 de ani. Unul dintre ei este Prijilevschii Serghei. El s-a născut la 25 ianuarie 1918 în Republica Democratică Moldovenească, care, peste câteva luni, a intrat în componenţa României.

În cei 100 de ani, Serghei Prijilevschii a trecut prin război şi foamete. 

După ce a efectuat serviciul militar în Armata Română, Serghei Prijilevschii a revenit acasă, în Republica Sovietică Socialistă Moldovenească. 

După ce s-a întors din armată, Serghei Prijilevschii s-a angajat la căile ferate, unde a lucrat şi în timpul celui de-al Doilea război mondial. Chiar dacă are o sută de ani, îşi aduce aminte cu lux de amănunte primele bombardamente.  

Depoul în care muncea a fost bombardat de mai multe ori. Şi asta pentru că reţeaua de căi ferate era considerată obiect strategic extrem de important. Bătrânul spune că cele mai dureroase amintiri sunt cele despre foamete.

Soţia lui Serghei Prijilevschii a murit acum aproape 15 ani, deşi era cu şapte ani mai tânără. Ei au trăit împreună peste 60 de ani.

Pensionarul spune că singurul lucru care îl întristează acum este bătrâneţea. Fiul lui Serghei Prijilevschii spune că tatăl său a ajuns la o sută de ani pentru că ştie să-şi păstreze calmul.

La o vârstă înaintată, pensionarul este la curent cu atenţie tot ce se întâmplă în ţară şi în lume, citește ziare, urmăreşte ştirile.  

Specialiştii consideră că genele contează foarte mult atunci când un om este longeviv. Mama lui Serghei Prijilevschii a trăit 94 de ani, iar fratele lui – 96. În această săptămână Serghei Prijilevschii şi alte două persoane din Chişinău, care au împlinit 100 de ani au primit din partea Primăriei Capitalei câte cinci mii de lei. 

Lasă un comentariu