Ultima zi în care doritorii de a candida pentru fotoliul de primar al Chişinăului au mai putut depune actele la CEC. Câți candidați au fost înregistrați oficial în cursa electorală

Embed:

Până acum, dintre cei 13 pretendenți la funcția de edil al Capitalei, doar șapte au fost înregistrați în cursa electorală.

Este vorba despre socialistul Ion Ceban, liberalul Valeriu Munteanu, candidatul comun al partidului Demnitate şi Adevăr și al PAS, Andrei Năstase, reprezentantul Partidului Șor, Reghina Apostolova, candidatul din partea partidului Democrația Acasă - Vasile Costiuc, reprezentantul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă, şi candidatul Partidului Casa Noastră-Moldova, Alexandr Roșco.

Ieri, şi-a depus actele la Comisia Electorală de Circumscripţie din Chişinău şi aşteaptă acum răspunsul primarul interimar Silvia Radu, care a colectat într-o săptămână peste 13 mii de semnături.

La alegerile locale anticipate care vor avea loc în Capitală, luna viitoare, participă un număr mare de candidați, chiar dacă viitorul edil al Chişinăului va avea un mandat de doar un an, până la viitoarele alegeri locale generale.

În context, şeful Executivului, Andrian Candu, care este vicepreşedintele PDM, partid care nu a înaintat niciun candidat pentru alegerile din data de 20 mai, consideră că participarea a prea multor candidaţi la scrutin va deruta alegătorii.

"Să le fie ruşine tuturor celor care fără să se gândească la viitorul ţării şi viitorul Capitalei şi punând interesele lor proprii şi a partidelor şi-au înaintat candidatura. Am făcut o chemare, am făcut o invitaţie cred înţeleaptă şi corectă ca să fie o discuţie între partidele de dreapta, partidele proeuropene ca să se identifice un candidat comun, cu regret s-au înregistrat foarte mulţi", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Lasă un comentariu