Statistici îngrijorătoare! Numărul copiilor care fug de acasă a crescut cu 40 la sută

Embed:

Statistici îngrijorătoare vin de la Inspectoratul General al Poliţiei. Numărul copiilor care au fugit de acasă sau din centrele de plasament, în primele trei luni ale acestui an, a crescut cu 40 la sută. În total, aproape 200 de copii au evadat, potrivit datelor oficiale. 

Datele oficiale arată că 93 din totalul celor 199 de copii care au evadat, au fugit de acasă pentru prima dată, iar ceilalţi au mai avut anterior astfel de tentative. 127 dintre copii provin din mediul rural, iar restul sunt din oraşe.

Cei mai mulţi dintre aceşti minori au vârste cuprinse între 14 şi 15 ani. 45 de copii care au fugit au până la 13 ani, iar 69 de copii au între 16 şi 17 ani. Cifrele mai arată că fetele pleacă mai des de acasă decât băieţii. Majoritatea minorilor, care au evadat, nu sunt orfani, ci au părinţi.

De regulă, copiii aleg să fugă de acasă între orele 07:00 şi 17:00. 45 de copii au fugit seara, între orele 17:00 şi 23:00, iar şapte copii - între orele 23:00 şi şapte dimineaţa.

Datele mai arată că părinţii sau rudele minorilor plecaţi de acasă s-au adresat la poliţie abia peste două sau chiar peste cinci zile după dispariţie. Unii au încercat să-i caute personal, iar alţii nu au depus niciun efort în acest sens. 

Lasă un comentariu