Servicii mai accesibile. Al doilea Ghişeu Unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis în oraşul Cahul

Embed:

Al doilea Ghişeu Unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis, astăzi, în oraşul Cahul. Acesta le va oferi cetăţenilor aproape 1.000 de servicii publice. De asemenea, viitorii şoferi vor putea susţine aici examenul auto. Amenajarea centrului multifuncţional a costat două milioane de lei, iar banii au fost alocaţi din bugetul Agenţiei Servicii Publice.

Locuitorii din Cahul se bucură că acum îşi pot perfecta actele într-un singur loc, deoarece, spun ei, vor economisi timp şi bani.

Acest centru multifuncţional este mai complex decât primul Ghişeu Unic, deschis anul trecut la Străşeni, întrucât dispune de un nou serviciu. Mai exact, viitorii şoferi vor putea susţine aici examenul auto. 

Pentru proba practică, în preajma centrului a fost amenajat un poligon modern.

"Poligonul este unul modern, nu mai este rampa care era cândva din metal. Este mai uşor pentru cei care susţin proba sub poligon", a spus şeful Secţiei Înmatriculare Transport Auto, Valeriu Niculencov.

Astfel de ghişee unice urmează să fie deschise în toate raioanele şi municipiile din ţară.

"Trei vor fi în Chişinău, săptămâna viitoare avem planificat Comrat şi Ocniţa. Peste încă o săptămână mai avem la Sângerei, Ceadâr-Lunga, deci în fiecare săptămână se vor deschide centre multifuncţionale. Scopul nostru principal este ca cetăţeanul să vină doar o dată în acest centru", a menționat directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu.

"Nu vor mai fi acele rânduri enorme, care au fost până acum. Cetăţenii nu vor mai merge la diferite agenţii pentru a beneficia de un serviciu sau altul. La acest centru vor beneficia de tot serviciul şi tot necesarul de care au ei nevoie", a afirmat deputatul PDM, Elena Bacalu.

Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern în aprilie 2017. Structura a preluat, prin absorbție, atribuţiile Serviciului Stare Civilă, Întreprinderii de Stat Cadastru, Camerei Înregistrării de Stat și ale Camerei de Licențiere.

Lasă un comentariu