Sergiu Cioclea: Sistemul bancar îşi revine după frauda de la BEM, Banca Socială şi Unibank, iar reformele impuse de UE sunt implementate cu succes

Embed:

Sistemul bancar îşi revine după frauda de la BEM, Banca Socială şi Unibank, iar reformele impuse de Uniunea Europeană sunt implementate cu succes.

Declaraţia a fost făcută de guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, într-un interviu pentru agenţia Reuters.

Şeful BNM a menţionat că, datorită progreselor notabile înregistrate de Republica Moldova, UE este pregătită să ofere ţării noastre asistența macrofinanciară de o sută de milioane de euro. Cioclea a remarcat că prezicerile privind prăbuşirea altor bănci din Moldova nu s-au adeverit şi nimeni nu a mai făcut astfel de prognoze, în ultima perioadă.

Chiar şi aşa, guvernatorul este de părerea că Moldova trebuie să muncească în continuare pentru a restabili încrederea comunităţii internaţionale. După frauda din 2014, economia Moldovei a scăzut cu 0,5 la sută. În anii următori însă şi-a revenit treptat.

Lasă un comentariu