Rețetă tradițională de cozonac cu nucă pentru masa de Paște

Cozonacul este, de fapt, o super-pâine, în care se adaugă, pe lângă mirodenii şi lapte, ouă, nucă, stafide şi alte umpluturi.

Bucatele din făină de cereale amestecate cu apă şi apoi coapte, au fost realizate încă din epoca neolitică,cu mai mult de 10.000 de ani de istorie culinară în urmă.

Probabil fiecare familie își are propria rețetă de cozonac cu nucă. Noi vă propunem rețeta bunicii Valeriei Chiriac, care a gătit un cozonac cu nucă si halva.

Se zvoneşte că primul cozonac ar fi fost făcut în Egiptul antic şi era îndulcit cu miere şi umplut cu seminţe.

Doamne Liuba Chiriac însă a îndulcit cozonacul său cu alte gustoşenii.

După ce cozonacul, s-a odihnit îl punem la cuptor, la 160-180 de grade, pentru aproximativ 45 de minute.

Fierbinte, cum e scos din cuptor cerneți pudră peste el.

Și să aveți poftă!

Mai multe detalii, în imaginile video de mai jos.

Lasă un comentariu