PREMIERĂ la cinematograful Odeon. Filmul Ultima zi din mai a cucerit publicul

Embed:

Premiera mult aşteptată a filmului Ultima zi din mai a avut loc aseară la cinematograful Odeon din Capitală. Publicul cinefil a rămas încântat de pelicula regizată de Igor Chistol. Lungmetrajul a fost nominalizat la premiile NIKA, unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din lume. 

Spectatorii au fost cuceriți de povestea unui tată rămas acasă cu două fiice minore. Mama acestora a plecat la muncă în Italia, iar în cele din urmă, decide să se recăsătorească. Regizorul Igor Chistol susţine că filmul a fost realizat cu un buget redus.

"Oamenii au rămas impresionați, au fost profund mișcați de proiecția filmului și la un moment dat nu le pare adevărat că s-ar fi putut întâmpla o asemenea poveste și acest lucru m-a impresionat oarecum", a spus regizorul Igor Chistol.

"O scenă care s-a dat mai greu a fost finalul filmului, finalul filmului a fost un picuţ schimbat. Îmi place scenariul şi îmi place abordarea regizorului şi mi-a plăcut mult actorii, am avut o echipă de actori super", a menționat directorul de imagine, Roman Canțer.

Lungmetrajul a fost filmat în 2016, în satul Vadul Raşcov din raionul Şoldăneşti. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Valeriu Andriuță, Dana Ciobanu şi Tudor Andronache.

"Eram sigură că n-o să am emoții, dar ele sunt. Cred că este de bun simț să ai emoții de actor atunci când ai o premieră sau un spectacol", a afirmat actrița Dana Ciobanu.

"În acest film l-am jucat pe un italian Marco. Asta a fost prima mea la lucrare şi eu am avut toată încrederea în Igor fiindcă eram şi colegi de facultate, asta e primul meu rol", a precizat actorul Tudor Andronache.

Spectatorii spun că au rămas profund impresionaţi.

Filmul poate fi vizionat la cinematograful Odeon din Capitală până în data de trei iunie.

Preţul unui bilet este de 50 de lei. Lungmetrajul Ultima zi din mai a fost înscris la mai multe concursuri cinematografice.

În luna iulie, filmul va fi proiectat în cadrul renumitului festival internațional Golden Apricot din Armenia.

Lasă un comentariu