PDM condamnă atacurile opoziţiei. Formațiunea va sprijini, în continuare, proiectele sociale Prima Casă şi Ghişeul Unic

Embed:

Partidul Democrat din Moldova condamnă atacurile opoziţiei lansate cu referire la proiectele naţionale implementate de Guvern. Este vorba despre Programul Prima Casă şi Ghişeul unic. În acest context, formaţiunea a lansat o campanie de informare a oamenilor referitor la beneficiile acestor programe, care au menirea să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor. Campania a fost lansată după ce liderul PAS, Maia Sandu, a declarat că Prima Casă nu oferă tinerilor avantaje importante în comparaţie cu un credit ipotecar obişnuit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gamurari, PAS şi PPDA încearcă să ducă în eroare oamenii şi lansează declaraţii populiste precum că proiectele sunt irealizabile.

"Când sunt atacate aceste proiecte, ele sunt atacate în mare parte neargumentat şi sunt declaraţii politice. Suntem în faţa unei dezinformări în masă care este în detrimentul cetăţeanului RM, deoarece el este cel care beneficiază în contextul punerii în aplicare a acestor proiecte", a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Vitalie Gamurari a ţinut să precizeze că PDM va susţine şi în continuare Guvernul în implementarea anumitor programe sociale.

"La moment sunt peste 100 de beneficiari care deja intră în casele lor în cadrul proiectului Prima Casă 1. Sunt încă peste 100 care au depus deja dosarul. Proiectul este unul care aduce deja rezultate palpabile", a afirmat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

De asemenea, Gamurari a anunţat că Partidul Democrat va face periodic evaluări pentru a vedea cum sunt implementate programele naţionale, astfel încât să poată interveni în caz de necesitate.

Liderul PAS, Maia Sandu, care a criticat proiectul, nu a răspuns la telefon pentru a comenta decizia PDM.

Lasă un comentariu