Pavel Filip, indignat de starea Institutului de Zoologie al Academiei de Știinte a Moldovei. Premierul a cerut reparția urgentă a clădirii

Embed:

Prim-ministru Pavel Filip este indignat de starea dezastruoasă în care se află clădirea Institutului de Zoologie al Academiei de Știinte a Moldovei. Şeful executivului a cerut ca acoperişul instituţiei să fie reparat în regim de urgenţă şi s-a arătat nedumerit de faptul că lucrările nu au început încă, deşi banii au fost alocaţi încă în luna mai.

În cadrul şedinţei de Guvern, Pavel Filip le-a dat responsabililor termen de o zi să anunţe compania care va efectua lucrările şi data când vor începe acestea. 

"Eu înţeleg că avem proceduri birocratice, în acelaşi timp este o situaţie de urgenţă, de aceea o să rog în continuare Ministerul Educaţiei, dar şi Economiei, să luaţi măsurile cât mai rapid, astfel încât să reparăm acoperişul acestei clădiri", a declarat prim-ministru Pavel Filip.

Pavel Filip a menţionat că a aflat de la televizor despre starea în care se află clădirea Institutul de Zoologie. Premierul susţine că este inadmisibil ca angajaţii institutului să muncească în încăperi cu mucegai şi fisuri în tavan.

Acoperişul Institutului de Zoologie a ars în data de 20 aprilie, în urma unui scurtcircuit. Focul a afectat o suprafaţă de trei mii de metri pătraţi, iar prejudiciul se ridică la aproape şapte milioane de lei.

Lasă un comentariu