Noi acuzații pentru Carina Ţurcan. Aceasta este acuzată că ar fi transmis informaţii secrete nu doar Servicilor Speciale române, dar şi celor din Moldova

Embed:

Carina Ţurcan, moldoveanca reţinută pentru spionaj împotriva Rusiei, este acuzată că ar fi transmis informaţii secrete nu doar Servicilor Speciale române, dar şi celor din Moldova. Declaraţia a fost făcută de avocatul învinuitei, Ivan Pavlov, care s-a referit la documentele FSB-ului.

Potrivit anchetatorilor, în 2015, fosta şefă a Consiliului de administrare a companiei Inter RAO, ar fi oferit Chişinăului date privind colaborarea externă a Rusiei în domeniul energeticii. Un an mai târziu, experţii ruşi ar fi stabilit că informaţiile comunicate de Ţurcan reprezentau secret de stat. Solicitaţi să ofere o reacţie, serviciul de presă al SIS a declarat că nu comentează informaţiile.

Anterior, Ţurcan a fost acuzată de spionaj în favoarea României. Învinuita neagă, însă, acuzaţiile şi susţine că nu cunoaşte pe nimeni din Serviciile Secrete străine. Carina Ţurcan a fost reţinută în data de 14 iunie. Ea deţine cetăţenie rusă şi română, iar la cea moldovenească a renunţat.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la 20 de ani de închisoare.

Lasă un comentariu