Modul sănătos de viaţă, tot mai popular în Moldova. În Capitală se practică gratuit un nou gen de sport

Modul sănătos de viaţă prinde tot mai multă popularitate. Adepţii acestuia profită din plin de timpul frumos de afară şi ies din sălile de forţă pentru a face sport în aer liber. Antrenorii se întrec în oferte. Iar astăzi amatorii de mişcare au putut practica gratuit Adagio- un nou gen de sport bazat pe mişcări preluate din balet.  

Irina Pavlovscaia este cea care a inventat acest gen de sport. Tânăra spune că exerciţiile preluate din balet permit antrenarea tuturor grupurilor de muşchi. Adagio poate fi practicat atât de bărbaţi, cât şi de femei indiferent de pregătirea fizică pe care o au. 

"Toate exerciţiile sunt inspirate din mişcările care se regăsesc în balet. Sunt preluate elementele simple din balet, se simplifică puţin şi se fac mai multe repetări ceea ce permite unui om obişnuit să obţină un corp suplu şi cu muşchi ca al unui dansator", a spus antrenorul Irina Pavlovscaia.

Tânăra a decis să organizeze antrenamente gratuite în aer liber pentru a promova acest gen de sport, dar şi pentru a inspira oamenii să practice modul sănătos de viaţă. 

"În Moldova acest gen de sport nu este cunoscut, iar noi ne dorim să atragem cât mai multe persoane, pentru că el oferă eleganţă, feminitate", a afirmat antrenorul Irina Pavlovscaia.

Chiar dacă susţin că au o pregătire fizică bună, participantele la antrenamentul de astăzi au recunoscut că exerciţiile sunt dificile. 

Lecţiile gratuite vor continua în parcul Dendrariu din Capitală. 

Lasă un comentariu