Memorie veșnică artiștilor din Moldova. Rudele şi prietenii acestora au adus flori la morminte şi au dat de pomană la Cimitirul Central din Capitală

Embed:

Personalităţi marcante din ţara noastră, care au trecut în nefiinţă, au fost pomenite astăzi la Cimitirul Central din Capitală. Rudele şi prietenii artiştilor care au promovat cultura şi valorile naţionale au adus flori şi au împărţit pomeni. 

La mormântul regretatului artist Mihai Dolgan am surprins-o pe soţia acestuia, Lidia Botezatu. Ea spune că vine la cimitir nu doar de Paştele Blajinilor. 

"Eu veneam şi îi cântam aici. Şi, Mihai, ajută-mă, că mi-i foarte greu şi ştiţi ne-a ajuta. Eu am observat că ne ajută, ne protejează de acolo de sus", a zis interpreta Lidia Botezatu.

Să-l pomenească pe interpret au venit şi finii de cununie. 

Şi celebrul artist Nicolae Sulac a fost pomenit astăzi de sora acestuia, care a venit din stânga Nistrului. Deşi au trecut mulţi ani de la trecerea în nefiinţă a interpretului, ea spune că durerea este la fel de mare. 

"Eu întotdeauna vin, de trei ori pe an. Totul îmi amintesc, dar nimic nu-mi ajută, cu aceste amintiri", a afirmat sora lui Nicolae Sulac, Elena Sulac.

Şi cel mai îndrăgit cuplu de artişti din ţara noastră, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, a fost pomenit de rude şi prietenii. Flori au fost depuse şi la mormântul marelui poet Grigore Vieru şi la cel al actorului Mihai Volontir.

"Ne-au lăsat o lecţie de demnitate de a trăi cinstit şi ne-au rămas în memoria noastră ca oameni integri. Înaintașii noştri care cu adevărat şi-au trăit viaţa prin curaj, onestitate şi împliniri", a precizat actrița Ninela Caranfil.

"Rugându-te la cel de sus pentru faptul că ei au fost pe pământ şi ne-au făcut ca să ne cunoască toată lumea, tot timpul te opreşti cu gândul că ei sunt înaintaşii noştri şi noi trebuie să-i urmăm", a zis academicianul Gheorghe Duca.

A fost aglomeraţie mare astăzi şi la cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală. Majoritatea oamenilor care i-au pomenit pe cei trecuţi în nefiinţă au ales să se deplaseze cu transportul gratuit pus la dispoziţie de Primăria Chişinău. Pasagerii au fost mulţumiţi că autocarele au circulat la intervale scurte, de două minute.

"Astăzi sunt mai puţin pasageri, respectiv nu necesită mai multe unităţi de transport. Autobuzele circulă ruta 27 şi C pe un orar stabilit", a spus directorul interimar ÎM Parcul Urban de Autobuze, Vitalie Copaci.

Unii oameni au preferat să nu se înghesuie şi au aşteptat următorul autobuz ca să prindă un loc pe scaun. 

Iar ca să nu se plictisească în timpul călătoriei, unii oameni au interpretat cântece pascale chiar în autobuz. 

Ieri, în prima zi a Paştelui Blajinilor, aproximativ 47 de mii de pasageri au fost transportaţi cu autobuzele puse la dispoziţie de municipalitate. 

Lasă un comentariu