Laura Codruţa Kovesi rămâne în funcţie. Preşedintele României a respins cererea de revocare a şefei DNA

Embed:

Laura Codruţa Kovesi rămâne în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România. Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a respins solicitarea ministrului Justiției din ţara vecină, care a cerut ca aceasta să fie revocată din funcție.

Decizia preşedintelui este definitivă și irevocabilă. Iohannis a precizat că a ţinut cont de avizul Consiliului Superior al Magistraturii din România, care a respins solicitarea de revocare. 

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. În concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi, procuror șef al DNA", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei a cerut revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi în luna februarie, după ce a acuzat-o de comportament excesiv de autoritar şi de implicare în anchetele altor procurori.  Pe de altă parte, şefa DNA a declarat că este ţinta unei campanii de discreditare din partea celor vizaţi de anchetele instituţiei şi a afirmat că nu va demisiona.

În susţinerea şefei DNA au ieșit atunci în stradă mii de oameni în diferite oraşe din România. Manifestanţii au spus că tentativa de a o revoca pe Kovesi este o dovadă că aceasta își face treaba aşa cum o cere legea.

Lasă un comentariu