L-a votat, dar are dubii referitor la integritatea acestuia! Pe cine a ales președintele Parlamentului în turul doi al alegerilor locale din Capitală

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a votat pe candidatul Partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în turul doi al alegerilor locale anticipate din Capitală, chiar dacă are dubii privind integritatea lui. Şeful Legislativului a făcut declaraţia în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Întrebat pe cine l-a susţinut în turul doi al alegerilor locale noi din Chişinău, Andrian Candu a declarat că s-a văzut nevoit să-l voteze pe liderul PPDA, Andrei Năstase, însă doar pentru a alege răul mai mic. Şeful Legislativului a menţionat că are dubii referitor la integritatea lui, mai ales că a fost prieten cu fugarul penal Renato Usatîi.

"Am multe semne de întrebare ce a făcut la Moscova când a fost acolo şi s-a întâlnit cu Usatâi şi cu nu ştiu mai cine chiar în casa lui Usatâi. Era perioada aia când erau prieteni toţi: Dodon, Usatîi şi Năstase. Făceau proteste împreună. Eu nu l-am acuzat pe Năstase că a fost în relație cu Usatîi și Dodon, am avut o altă întrebare, cu cine s-a mai întâlnit acolo și cine a mai fost cu grade militare dintr-un anumit serviciu în cazul cu Usatîi", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Reacţia lui Andrei Năstase nu s-a lăsat aşteptată.

"Stai la ei și te uiți și îți e milă de ei. Au ajuns să spună că m-au votat pe mine. Cât privește guvernarea, am spus că vom avea o colaborare strict instituțională", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a mai spus că, în primul tur, şi-a dat votul pentru candidatul independent, Silvia Radu, întrucât este un manager bun. 

"Ştiu ce activitatea a făcut la Fenosa şi ce rezultate a avut şi ştiu calităţile ei de manager. Nu a putut să se manifeste o perioadă mai îndelungată la Primărie, a fost chiar foarte puţin timp ca să reuşească", a menționat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

În cadrul aceleeaşi emisiuni, Candu a comentat criticile Maiei Sandu în privinţa regulamentului care prevede că străinii pot obţine cetăţenia Moldovei dacă investesc în ţara noastră. Şeful Legislativului susţine că liderul PAS nu face altceva decât să mintă, atunci când declară că proiectul este o ameninţare pentru securitatea statului, mai ales că este o practică întâlnită în mai multe ţări, pentru a încuraja investiţiile.

"Prostie mai mare n-am auzit! Ori ea este zero profesionalism şi lipsă de profesionalism economic. Şi atunci eu nu înţeleg cum colegii Lupu, iar apoi Dodon au ţinut-o în Ministerul Economiei. Sau minte, că ea e mincinoasă", a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu a fost întrebat şi despre acuzaţiile primarului de Orhei, Ilan Şor, care a declarat că liderul PAS, Maia Sandu, ar fi primit bani în plic ca supliment la salariu, pe vremea când era ministru al Educaţiei.

"- Tind să cred că Şor a finanţat foarte mult PLDM şi tind să cred că din acei bani probabil primeau salarii în plic unei lideri ai partidului liberal-democrat. Este doar o opinie pe care mi-o expun din tot ceea ce văd. - Ce treabă are asta cu Maia Sandu? - Dar ea a fost în PLDM, de ce noi toţi încercăm să uităm, că ea a fost acolo, a fost ministru din partea PLDM", a mai adăugat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Maia Sandu nu a răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile lui Andrian Candu.

Lasă un comentariu