Împreună la bine și la greu! Cum și-a demonstrat dragostea față de soția sa ambasadorul Franţei la Chişinău

Embed:

Viaţa i-a unit acum 35 de ani, iar de atunci trăiesc o adevărată poveste de dragoste. Viaţa i-a testat de câteva ori şi de fiecare dată cuplul a făcut faţă cu brio încercărilor. Vorbim despre ambasadorul Franţei la Chişinău, care acum câţiva ani i-a donat soţiei diagnosticată cu insuficienţă renală un rinichi. 

Ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Le Deunff, care are 59 de ani, şi soţia sa, care are cu nouă ani mai mult, sunt căsătoriţi de 35 de ani. Acum zece ani diplomatul i-a donat un rinichi soţiei sale, care suferea de insuficienţă renală. 

"Sunt mândru de mine. Am făcut un gest frumos, care îmi aduce împlinire sufletească. Din punct de vedere fizic, însă, nu simt nicio diferenţă. Am aceeaşi viaţă pe care o aveam până la donarea rinichiului", a spus ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Le Deunff.

Diana Le Deunff spune că s-a născut pentru a doua a oara în 2008. Era la doar un pas de a fi dependentă de dializă, după ce în anul 1993 medicii i-au dat o veste cumplită.

"Aveam chisturi la ambii rinichi, iar medicul mi-a spus că asta va duce la insuficienţă renală", a afirmat soţia ambasadorului Franţei la Chişinău, Diana Le Deunff.

Peste 14 ani de la anunţul medicilor rinichii au cedat. Iar salvarea a venit chiar de la soţul ei. 

"Iniţial, sora mea, care locuieşte în Statele Unite ale Americii, s-a oferit să-mi doneze un rinichi. Dar era un obstacol, ea nu cunoştea limba franceză, iar operaţia urma să fie făcuta la Paris. Atunci, Pascal mi-a spus că va face un test pentru a vedea, dacă suntem compatibili. Iar testul a ieşit pozitiv", a mai zis soţia ambasadorului Franţei la Chişinău, Diana Le Deunff.

"Eram foarte fericit pentru că am putut face acest gest, care este motivat, desigur, de dragoste", a menționat ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Le Deunff.

Ambele operaţii au decurs excelent. Astfel, de zece ani, fiecare dintre soţi trăieşte cu doar un rinichi. Cuplul s-a sudat şi mai mult, dar este măcinat de un singur regret, că destinul nu le-a oferit copii.

"Simt că destinul nu ne-a oferit copii pentru că boala putea fi transmisă lor", a precizat soţia ambasadorului Franţei la Chişinău, Diana Le Deunff.

Pascal Le Deunff este ambasador al Franţei în Moldova din 2017. 

Lasă un comentariu