Finlanda sprijină procesul de reforme din Moldova. Ministrul de Externe finlandez, Timo Soini speră la soluţionarea conflictului transnistrean

Finlanda sprijină agenda de reforme a guvernului de la Chişinău şi susţine procesul de negociere din dosarul transnistrean. Ministrul de Externe finlandez, Timo Soini, şi-a exprimat speranţa că negocierile vor face ca în regiunea separatistă să rămână pe viitor doar trupele de pacificatori. 

În cadrul conferinţei comune cu ministrul moldovean de Externe, diplomatul finlandez a subliniat susţinerea pe care ţara sa o acordă Moldovei în procesul său pe drumul spre integrarea europeană. Soini a apreciat eforturile făcute de actuala guvernare.

Un capitol important al discuţiilor l-a constituit contextul regional de securitate şi situaţia din regiunea transnistreană, care preocupă atât Moldova, cât şi Finlanda.

Ministrul Tudor Ulianovschi a mulţumit pentru asistenţa pentru dezvoltare acordată de Finlanda şi pentru noile proiecte destinate luptei împotriva corupţiei şi transparenţei activităţii autorităţilor. 

Lasă un comentariu