Festivalul de Folclor Nicolae Glib. Evenimentul va aduna mai multe ansambluri folclorice din toate colţurile ţării

Embed:

Duminică, în satul Pepeni din raionul Sângerei, va avea loc tradiţionalul Festival de Folclor Nicolae Glib, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri.

Evenimentul va aduna mai multe ansambluri folclorice din toate colţurile ţării, printre care ansamblul de cântece populare şi dansuri Fluieraş, condus de fraţii Ştefăneţ, care a făcut, astăzi, ultima repetiţie. 

"Vreau să vă spun că am primit cu mare drag invitaţia din partea domnului Nicolae Glib care este o legendă vie. Cu toată orchestra, tot ansamblul, nici nu ne-am gândit, o să fie şi dansatori, dansuri. O să fie frumos. Vă invităm pe toţi", a spus muzicianul Edgar Ștefăneț.

Festivalul va începe la ora zece. Pe scena din Pepeni vor urca ansambluri folclorice din Sîngerei, Teleneşti, Şoldăneşti, Floreşti, Căuşeni şi Rezina, dar şi interpreţi precum Igor Cuciuc, Valentin Butucel şi Anişoara Prisacaru. 

"Am invitat foarte mulţi solişti mai ale tineri, am pus accent pe soliştii tineri ca lumea să-i vadă şi să-i audă şi să se delecteze cei care îi ascultă. Sperăm să fie o zi frumoasă şi aşteptăm toată lumea la festival la Pepeni", a afirmat interpretul de muzică populară Nicolae Glib.

Interpretul de muzică populară Nicolae Glib a făcut parte din mai multe ansambluri populare, printre care Folclor, Lăutarii, Mugurel, şi din ansamblul de dansuri Joc.

În 2010, artistul a primit Ordinul Republicii.

Lasă un comentariu