Emoții pentru elevii din clasele absolvente ale gimnaziilor şi liceelor. În această săptămână se vor desfășura teste de simulare a examenelor

Embed:

Zile pline de emoţii pentru elevii din clasele absolvente ale gimnaziilor şi liceelor, care revin mâine din vacanţă. În această săptămână ei vor susţine teste de simulare a examenelor de absolvire. Aceştia repeta intensiv pentru a susţine cu brio nu doar pretestările, dar şi examenele.

Iulia Postolache, elevă la liceul Ginta Latină din Capitală, se pregăteşte intens de examenele de bacalaureat. Ca să susţină probele cu brio, rezolvă probleme şi exerciţii în fiecare zi.

"Încerc să repet la toate egal pentru că toate sunt importante, dar încerc să pun accent mai mult pe matematică pentru că sunt la profil real şi e mult mai grea", a spus eleva Iulia Postolache.

Tatiana Pokrovskaia are 18 ani este elevă în clasa a XII-a la liceul Mihai Grecu.

Ea preferă lectura îi aer liber. Astfel reuşeşte să însuşească mai uşor materialul la limba şi literatura română. 

"Pentru proba de la limba şi literatura română am învăţat foarte multe creații, le-am tradus le-am analizat. Am învăţat personajele şi desigur am repetat şi gramatica. La istorie este foarte mult şi de accea trebuie doar să înveţi. Va trebui la unii itimi să scriu eseu, iar la atele doar câteva propoziții", a zis eleva Tatiana Pokrovskaia.

Şi elevii din clasa a noua se pregătesc de examene. Letisia Tîju merge la meditaţii pentru a înţelege mai bine materialul. 

"Pentru absolut toate obiectele am adăugător de trei ori pe săptămână, matematică, limba română şi istorie. Mai mult mă pregătesc la istorie, citesc deoarece cred că este mai grea", a afirmat eleva Letisia Tîju.

Profesorii spun că pregătirile pentru examenele de bacalaureat încep încă în clasa a X-a. Simulările îi ajută pe elevi să verifice cunoştinţele pe care le-au acumulat de.a lungul anilor de studii.

Primii vor susţine pretestarea la limba şi literatura română elevii din clasa a XII-a, care au studiat în altă limbă decât cea de stat. Elevii din clasele a noua vor susţine aceeaşi probă în data de 19 aprilie. Pe 20 aprilie încep pretestările şi pentru ceilalţi elevi din şcolile şi liceele cu predare în limba română.

Lasă un comentariu