Doi eroi din raionul Hânceşti, care şi-au pierdut viaţa în timpul războiului de la Nistru, COMEMORAȚI de rude şi prieteni

Embed:

Amintirea eroilor nu se stinge niciodată. Luptătorii Sergiu Andreev şi Ovidiu Şeremet din satul Cioara, raionul Hânceşti, care şi-au pierdut viaţa în timpul războiului de la Nistru, au fost comemoraţi de rude şi prieteni. Astăzi, se împlinesc 26 de ani de când cei doi au murit pentru patrie.

Oamenii care i-au cunoscut au ţinut un minut de reculegere, iar elevii de la gimnaziul din localitate au recitat poezii în memoria eroilor. 

Mama eroului Sergiu Andreev, care a fost decorat post-mortem cu Ordinul Republicii, a venit tocmai din oraşul Kemerovo, Rusia, pentru a-şi comemora fiul. Copleşită de durere, femeia povesteşte că, în iunie 1992, Sergiu a luptat crunt cu mercenarii şi cazacii din oraşul Tighina, iar pe 12 iulie a fost ucis.

"Dacă avea norocul să trăiască, avea să am nepoţi mari deacum. Tare băiat bun a fost, nu laud că mi-i fecior, dar într-adevăr. Îmi pare bine că tare buni prieteni a avut şi mă ajută la greu", a spus mama lui Sergiu Andreev, Valentina Andreeva.

Şi prima profesoară a eroului îşi aminteşte cu durere de cel mai activ şi grijuliu elev din clasă.

"Participa la toate măsurile pe care le făceam. Chiar din armată când a venit, ne întâlneam, el aşa bucuros era de Doamne fereşte, mă stima", a afirmat prima profesoară a lui Sergiu Andreev, Eugenia Sonic.

Sergiu Andreev a fost comemorat şi de angajaţii gimnaziului din satul Cioara, care îi poartă numele.

"Bravul erou chiar merită toată lauda prin faptul că a fost un elev foarte bun. Însăşi numele Sergiu Andreev răsună şi elevii, discipolii acestei instituţii sunt demni că port acest nume", a menționat directorul gimnaziului Sergiu Andreev din satul Cioara, Galina Gherela.

La ceremonie au participat şi rudele eroului Ovidiu Şeremet, care a activat în calitate de profesor de sport la gimnaziul din localitate timp de peste 20 de ani.

"Amintirile întotdeauna sunt vii. La fiecare activitate de felul asta, cel mai mult îmi răscoleşte sufletul", a precizat soţia lui Ovidiu Şeremet, Eugenia Șeremet.

Camarazii celor doi eroi au ţinut un minut de reculegere şi au depus flori la monumentul acestora.

"L-am cunoscut şi pe Sergiu Andreev, chiar am luptat pe aceleaşi poziţii, domnul Şeremet mi-a fost profesor de educaţie fizică şi dumnealui ne-a acordat un sprijin important atunci când duceam luptele în Tighina. Pentru noi este o datorie sfântă, cei care am rămas în viaţă, să fim alături de părinţi", a declarat preşedintele A.O. Credinţă Patriei, Ghenadie Cosovan.

În luna martie, s-au împlinit 26 de ani de la declanşarea războiului de la Nistru, în care şi-au pierdut viaţa zeci de militari şi voluntari.

Lasă un comentariu