DESCINDERI la Serviciului Fiscal de Stat. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar de corupţie

Embed:

Descinderi la Serviciul Fiscal de Stat. Procurorii anticorupţie şi ofiţerii SIS au efectuat, în această dimineaţă, percheziţii în mai multe birouri ale instituţiei în cadrul unei cauze penale pentru luare şi dare de mită. Potrivit anchetatorilor, în schemă figurează şase persoane - patru inspectori fiscali, un fost angajat FISC şi un om de afaceri. Inspectorii sunt bănuiţi că ar fi extorcat mită în valoare de 250 de mii de lei de la mai mulţi agenţi economici, în schimbul unor favoruri fiscale.

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii SIS au efectuat 10 percheziţii în locuinţele şi birourile suspecţilor. După mai bine de patru ore de verificări, anchetatorii au reţinut un inspector fiscal, care ar fi autorul schemei. Acesta a refuzat să discute cu presa.

Nici colegii inspectorului nu au vrut să ne ofere detalii despre descinderi, ci doar au precizat că ei nu au fost verificaţi de procurori.

"- Controlul efectuat s-a referit doar la activitatea dumnealui?
- Da, doar la activitatea lui", a afirmat şeful adjunct al Direcţiei Control Fiscal, FISC, Grigorie Prisneac.

Potrivit procurorilor anticorupţie, între lunile februarie - martie 2017, inspectorii fiscali vizaţi în dosar ar fi primit de la doi antreprenori mită în valoare de 180 de mii de lei. În schimbul banilor, funcţionarii le-ar fi restituit acestora TVA-ul pentru fructele pe care le-au exportat în 2016.

Un an mai târziu, suspecţii ar fi cerut 70 de mii de lei de la un alt om de afaceri, pentru a închide ochii la încălcările înregistrate de compania sa.

Reprezentanţii Serviciului Fiscal au declarat că vor cere suspendarea din funcţie a angajaţilor implicaţi în schemă.

"Procurorii îşi fac meseria şi noi le vom oferi tot suportul necesar. Aşteptăm să vedem despre ce este vorba, dar le oferim suportul şi cu detalii vor reveni procurorii pentru că aşa este corect. Ei desfăşoară acţiunile de specialitate", a precizat purtătorul de cuvânt Serviciul Fiscal de Stat, Olga Baciu.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la zece ani de închisoare şi amenzi de aproape jumătate de milion de lei.

Lasă un comentariu