Cursă infernală în Franța. Cinci moldoveni au cucerit masivul Mont Blanc

Embed:

Cinci moldoveni au cucerit Muntele Alb, în cadrul unui ultramaraton. Este vorba despre o cursă infernală care se întinde pe 92 de kilometri, pe masivul Mont Blanc din Franţa. Maratonul a avut loc în perioada 28 iunie - 1 iulie, iar colegii noştri de la Prima Oră au aflat cum s-au descurcat trei dintre sportivii moldoveni. 

În competiţie s-au înscris sute de atleți profesioniști și amatori din toată lumea. Printre curajoşi se numără şi Valeriu Arnăutu, care a participat împreună cu fiica şi iubita sa. 

"Avem o comunitate pe internet Run Moldova,unde am dat ideea si am dat ideea cine ar putea merge așa departe, pu ca este o cumunitate foarte mare", a afirmat participantul la ultramaratonul Mont Blanc, Valeriu Arnăutu.

În cadrul maratonului, Valeriu a alergat 92 de km, iubita sa Tatiana - 42, iar fiica Valeria a reuşit să parcurgă 20 de km.

"La cursa de 92 de kilometri, am avut de urcat 6 munți, sus în jos și a fost greu, prima jumătate a cursei a fost cea mai dificilă, chiar și psihologic, trebuia să lupți cu corpul ca să mergi înainte", a spus participantul la ultramaratonul Mont Blanc, Valeriu Arnăutu.

"Primii kilometri ma luptam cu gândul ce caut eu aici și mi-am dat seama că nu o să fie ușor, dar după aia am intrat in ritm", a menționat participanta la ultramaratonul Mont Blanc, Tatiana Prisăcaru.

"Primul munte pe care l-am urcat era foarte greu, era doar pietre și era soarele foarte puternic, altitudinea era prea mare, ameteam si ma gandeam sa renunt", a precizat participanta la ultramaratonul Mont Blanc, Valeria Arnăutu.

Cei trei moldoveni au fost să nevoiți să alerge în condiții extrem de dure, dar spun că nu regretă faptul că au acceptat provocarea.

"Pe corp, a rămas arsuri de la soare si bataturi pe tot curpinsul picioarelor, nu știam pana acum ce înseama o batatura pe tot piciorul asta a fost ceva groaznic. Am ramas doar cu niste emotii pozitive de la ei, chiar dacă a fost greu, am rămas cu emotii foarte pozitive", a mai adăugat participantul la ultramaratonul Mont Blanc, Valeriu Arnăutu.

Toţi participanţii la maraton au trebuit să aibă cu ei un rucsac cu echipamentul obligatoriu, care prevede un telefon mobil, cel puţin un litru de apă, o jachetă impermeabilă, o lanternă cu baterii de rezervă şi un fluier.

Lasă un comentariu