Crimă odioasă în raionul Ungheni. Doi adolescenți au fost ucişi cu sânge rece şi îngropaţi într-o pădure

Un dublu omor, comis chiar în Săptămâna Patimilor, a zguduit raionul Ungheni. Doi adolescenţi din satul Unţeşti, în vârstă de 15 şi, respectiv, 17 ani, au fost ucişi şi îngropaţi într-o pădure. Potrivit poliţiei, presupuşii asasini ar fi doi amici ai victimelor, ambii în vârstă de 20 de ani, care sunt originari din satul vecin - Cetireni. Aceştia ar fi fugit din ţară şi urmează să fie anunţaţi în urmărire internaţională.

Tatăl băiatului de 15 ani spune că, marţea trecută, fiul său a plecat cu căruţa ca să ajute o vecină şi nu a mai revenit seara acasă. Peste două zile, ciobanul din localitate l-a anunţat că a găsit trăsura abandonată la marginea satului, însă bărbatul nici nu bănuia că ceva rău i s-ar fi putut întâmpla copilului său.

"A pierdut calul şi el se teme să vină. Şi el va veni, că duminică e Paştele, zic că se va apropia acasă", a spus tatăl băiatului de 15 ani, Dumitru Tofan.

Chiar în ziua Paştelui, însă, părinţii băiatului au aflat de la primar că fiul lor şi un alt adolescent din sat au fost găsiţi morţi. Trupurile neînsufleţite ale celor doi au fost depistate de poliţişti într-o pădure din preajma satului vecin Cetireni, unde au fost îngropate. La trei kilometri distanţă de groapă, oamenii legii au descoperit o parte din hainele victimelor, dar şi un hârleţ, o lopată şi un topor cu care se presupune că ar fi fost omorâţi băieţii.

Potrivit poliţiei, crima ar fi fost comisă într-o casă părăsită din Cetireni, care îi aparţine bunicilor unuia dintre cei doi suspecţi.

Mama băiatului de 17 ani munceşte în străinătate şi urmează să revină acasă pentru a fi alături de familia sa de Paştele Blajinilor. Rudele nu i-au dat, deocamdată, vestea tragică. Părinţii şi rudele adolescentului sunt răpuse de durere.

Sfâşiată de durere este şi familia celuilalt băiat ucis, în vârstă de 17 ani.

"Cu ziua se ducea şi îmi dădea şi mie bani. Că cu greutăţile şi leafa mea nu fac nimic. Mă ajuta", a menționat mama băiatului de 17 ani, Maria Gorincioi.

Dublul omor a îndoliat tot satul Unţeşti.

Poliţia ii caută acum pe cei doi suspecţi, ambii în vârstă de 20 de ani, care ar fi fugit în Rusia. Rudele acestora le-au declarat anchetatorilor că tinerii ar fi plecat în grabă, chiar dacă nu planificaseră din timp călătoria.

"L-a moment sunt plecate peste hotarele ţării, au părăsit domiciliu şi urmează în timpul apropiat să fie anunţate în urmărire penală", a precizat şeful adjunct al Secţiei Urmărire Penală, IP Ungheni, Vasile Morcov.

Consătenii celor doi susţin că indivizii erau agresivi şi ar fi terorizat tot satul Cetireni. 

Dacă cei doi vor fi găsiţi şi se va stabili că ei sunt autorii dublului omor, indivizii riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

Lasă un comentariu