Cimitirul Sfântul Lazăr, cel mai mare din Europa. Acesta are 107 hectare și sunt înmormântate peste 300.000 de persoane

Se zice că e cel mai mare cimitir din Europa, avand o suprafata de peste 2.000 de kilometri pătrați. Este vorba despre Cimitirul Sfântul Lazăr, numit colocvial Cimitirul Doina unde în această duminică va fi mare aglomerație. Astfel vă invităm sa facem o călătorie pînă acolo și să cunoaștem cele mai curioase lucruri despre acest loc.

Cel mai tânăr cimitir din Moldova a ajuns și cel mai mare. Și asta datorită planificării bine gândite ale acestuia.

Este extins pe o suprafață de 107 hectare. Ceea ce constituie, două milioane de metri pătraţi. Aici sunt înmormântați peste 300 de mii de persoane. Totu la început încă în anul 64 când se planifica a fi un cimitir de cartier, pentru cei de la Poșta Veche și Ciocana.

Nu a fost planificat a fi un cimitir cetral, însă dupa anii '78, cand a inceput rapid sa se extindă, cimitirul a fost restructurat și chiar s-a incercat a fi iluminat.

Mai mult, din cauza ca oamenilor le este tot mai greu sa se deplaseze prin cimitir, administrația a vrut să introducă aici transport public, doar ca ideea și ideea asta a esuat din cauza fluxului mare de oameni.

Mormintele unora dintre ei, sunt supravegheate nonstop de câteva camere video. Și tot aici găsești și monumente de zeci de mii de euro cică poleite cu aur.

Cimitirul de la Poșta Veche este si o atracție turistică potrivit publicației britanice Daily Mail.

Iar în 2010, cimitirul a fost subiectul unui documentar realizat de HBO Romania, axat pe viaţa groparilor care lucrează şi locuiesc aici.

Lasă un comentariu