Cele peste 200.000 de flori din care este format covorul din scuarul Catedralei Nașterea Domnului, replantate. Unde vor putea fi admirați toporașii

Embed:

Peste 200 de mii de toporaşi care au înfrumuseţat scuarul Catedralei vor fi plantaţi în parcurile Capitalei. Zeci de muncitori de la Spații Verzi s-au apucat de dezasamblarea covorului viu. În Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt au fost plantate deja peste 50 de mii de panseluţe care fură privirile trecătorilor.

În parcul din centrul orașului au fost plantate viole albe, galbene şi mov. 

Miercuri, muncitorii de la Spații Verzi vor sădi flori în parcurile Valea Morilor, La izvor și în toate răzoarele din sectoarele Capitalei. Șefa de la "Spații Verzi" spune că florile nu s-au ofilit și nu s-au deteriorat, așa că nicio violă nu va fi aruncată.

"Pentru moment, avem în jur de 70 persoane, angajați ai Spațiilor Verzi care au venit să dezmembreze așa-numitul covor și plantele să fie transportate în cele cinci sectoare administrative", a spus șefa Întreprinderii Municipale Spații Verzi, Galina Leahu.

Primarul interimar, Silvia Radu își dorește ca începând cu anul viitor în oraș să fie organizat un Festival al Florilor.

"Noi ne propunem, acum negociem cu Guvernul Republicii Moldova, să preluăm o seră de flori, pentru Spațiile Verzi, așa încât să încercăm să producem aceste flori în Republica Moldova. Deja s-au făcut primii pași pentru a prelua această seră și a produce florile în Republica Moldova", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Cele două sute de mii de viole care au format covorul de flori au fost cumpărate din Olanda, iar prețul unei plante este de 11 lei.

Lasă un comentariu