Case pentru salvatori și pompieri. 47 de familii vor primi locuinţe de serviciu

Embed:

Salvatorii și pompierii vor fi asigurați cu locuințe de serviciu. Astăzi, a fost pusă piatra de temelie a unui bloc locativ ce va fi construit în strada Gheorghe Asachi din Capitală. Blocul va fi unul modern, cu sală de sport și parcare.

În acest loc urmează să fie ridicat un complex locativ cu nouă etaje. Locuințele  de serviciu vor fi oferite pentru 47 de familii ale salvatorilor. Tot aici va fi amenajată și o sală de sport, astfel încât angajații să  se mențină într-o formă fizică bună. Blocul este construit chiar pe teritoriul serviciului protecției civile si situații excepționale.

Mare a fost surpriza pentru șapte familii ale pompierilor, care s-au ales deja cu apartamente de serviciu. Salvatorii au primit cheile chiar de la premierul Pavel Filip.  

Familia Glodea locuia până acum cu cei trei copii la părinți. Soții spun că de mult timp visau la propria casă.

"Noi suntem foarte recunoscători și mulțumiți conducerii că au realizat așa un proiect care ne dă încă o șansă de a rămâne acasă și de a avea tendința de a realiza și aici lucruri frumoase", a spus salvatorul Lilian Glodea.

Salvatorii spun că gestul autorităților demonstrează încă odată că munca lor contează.

"Aducem mulțumiri conducerii Guvernului. Acest lucru ne oferă posibilitatea pentru a continua mai departe activitatea profesională", a zis salvatorul Gheorghe Petica.

Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a menționat ca vor fi construite și alte case.

"Este un prim pas pe care l-am trecut cu succes şi la moment avem deja selectate încă două terenuri pentru a realiza proiecte de felul dat. Unul pe strada Cucorilor 49, în municipiul Chişinău, şi altul pe strada Alecu Dundici, în municipiul Bălţi", a spus şeful IGSU, Mihail Harabagiu.

"De-a lungul anilor, a acestor doi ani, a mandatului dvs. de mai multe ori am vorbit, uneori chiar aveam impresia că sunt doar vorbe, avea impresia altă lume probabil, dar evenimentul de astăzi vorbeşte despre faptul că totuşi există voinţă politică în a susţine oamenii care își servesc patria", a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că Guvernul va dezvolta noi proiecte astfel încât şi bugetarii să-și poată cumpăra mai ușor o locuință.

"Noi gândim a doua etapă a acestui program Prima Casă și în primul rând va fi orientat către dvs., dar și funcționarii de stat prin care nu doar statul va garanta 50% din creditul obținut de la bancă, dar și va achita în locul dvs. 50% din costul locuinței", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Complexul locativ pentru salvatori va fi construit în baza unui contract de Parteneriat public privat.

Lasă un comentariu