Wess Mitchell, la întrevederea cu Andrian Candu: SUA va continua să sprijine Moldova în parcursul european

Embed:

Statele Unite ale Americii sunt impresionate de eforturile depuse de autoritățile din Republica Moldova în procesul de reformă şi vor continua să sprijine Chişinăul în parcursul european.

Declaraţia a fost făcută de asistentul Secretarului de Stat al SUA, Wess Mitchell, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Oficialul american a mai menţionat că Moldova se poziţionează pe prima linie de confruntare geopolitică, iar SUA vor oferi mai mult suport țării noastre în acest sens.

La rândul său, Andrian Candu a vorbit despre reformele menite să reducă birocraţia şi să asigure integritatea demnitarilor şi funcţionarilor publici din ţara noastră. Şeful Legislativului s-a referit şi la măsurile întreprinse de autorităţile de la Chişinău pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri şi asigurarea stabilității sectorului financiar-bancar. 

Andrian Candu a avut o întrevedere și cu șeful Biroului pentru Europa și Asia din cadrul USAID, Brock D. Bierman. Șeful Legislativului a solicitat suport pentru mai multe domenii,  printre care și securitatea energetică. Oficialul american a menționat că va examina în regim prioritar aceste solicitări pentru a identifica soluții.

Totodată, cei doi au vorbit și despre dezvoltarea micului business și reformele promovate în acest sens, dar și despre dezvoltarea mass media. Brock D. Bierman este originar din Republica Moldova. Vizita președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în SUA se va încheia în data de 19 aprilie.

Lasă un comentariu