Aleea Siguranţei a fost inaugurată, în premieră, la Leova de IGP. Care este scopul proiectului

Embed:

Piaţa Ştefan cel Mare din oraşul Leova s-a transformat în cel mai sigur punct din localitate. Inspectoratul General al Poliţiei a inaugurat o Alee a Siguranţei, iar oamenii sunt informaţi aici cum să-şi protejeze bunurile de hoţi sau cum să nu încalce legea. 

"Un cetăţean informat este un cetăţean protejat. Noi ne dorim ca toţi să cunoască ce să facă ca să nu nimerească prada unei infracţiuni", a afirmat şeful IGP, Alexandru Pînzari.

Panourile instalate au fost studiate atent de trecători.

Pe acest bărbat l-am surprins în timp ce citea informaţia împreună cu nepotul său de 10 ani. Băiatul ne-a spus că a aflat multe informaţii utile.

Oraşul Leova este primul centru raional din Republica Moldova în care a fost inaugurată Aleea Siguranţei. Dar şi unul dintre raioanele în care rata infracţionalităţii este în scădere. Şeful poliţiei locale a declarat că în primele trei luni au fost înregistrate 72 de infracţiuni sau cu peste 20 la sută mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Prin amplasarea acestor mesaje tindem spre o diminuare mai esenţială a infracţiunilor", a spus şeful IP Leova, Andrei Sîrbu.

Şeful IGP a precizat că în scurt timp proiectul Aleea Siguranţei va fi extins în toată ţară.

Instalarea panourilor a costat aproape două mii de lei, iar banii au fost alocaţi din bugetul Primăriei oraşului Leova.

Lasă un comentariu