93 de familii din raionul Nisporeni vor beneficia de apartamente sociale. Care categorii de persoane se vor bucura de noile de locuințe

Embed:

93 de familii din raionul Nisporeni vor beneficia de locuinţe sociale. Este vorba despre tinerii bugetari, persoane cu dizabilități şi familiile cu mulți copii. Astăzi, au fost inaugurate patru blocuri sociale, construite în satul Vărzărești, iar primii beneficiari au primit cheile de la noile apartamente.

Valoarea proiectului se ridică la 2,8 milioane de euro. 65 la sută din bani au fost oferiţi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul sumei este contribuţia autorităţilor locale.

Printre beneficiarii care au primit un apartament social se numără soţii Nelea şi Vadim Marian din Nisporeni, care cresc trei copii. Familia a locuit până acum cu chirie şi spune că s-a descurcat greu.

"Când s-a început proiectul ca să facă case sociale am depus cererea. Suntem foarte bucuroşi că am primit această locuinţă", a spus beneficiara Nelea Marian.

Familia se va muta în curând într-un apartament cu două camere, oferit pentru o perioadă de cinci ani, şi va achita un preţ simbolic pentru chirie.

"Aici o să fie bucătăria, aici o masă, ca de obicei. Să vă spun sincer am avut ceva dubii dar am văzut acum finalul", a adăugat beneficiarul Vadim Marian.

Beneficiarii spun că astfel de programe îi motivează să rămână să muncească în ţară.

O comisie specială a selectat până acum 73 de familii care vor primi apartamente sociale. 

"Este un proiect foarte important pentru oraşul Nisporeni de oarece aici sunt tinerii specialişti car epe viitor vor lucra în administraţia publică, care vor lucra în sistemul public chiar şi în domeniul privat dar care au probleme cu locuinţa sau sunt din familii nevoiaşe", a afirmat primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu.

Beneficiarii au primit cheile de la locuinţe din mâinile premierului Pavel Filip.

"Vă doresc ca această casă dumneavoastră să o transformaţi în acasă. Să fiţi bucuroşi alături de familie şi să trăiţi cele mai frumoase momente în casele pe care urmează să le primiţi", a declarat premierul Pavel Filip.

La eveniment a participat şi fostul ministru al Construcțiilor Vasile Bîtca.

"În 2014, fiind în funcţia de preşedinte al raionului, împreună cu echipa de consilieri, am hotărît să înaintăm o cerere către unitatea de implementare pentru a construi aceste apartamente în raionul Nisporeni. Vreau să mulţumesc celor care au fost implicaţi încă de la început şi tuturor care au dus acest proiect până la capăt", a menționat preşedintele OT PDM Nisporeni, Vasile Bîtca.

Până acum, au fost construite peste 200 de apartamente sociale în raioanele Călăraşi, Briceni, Soroca, Sângerei, Hânceşti şi Leova. Pentru efectuarea lucrărilor, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a oferit ţării noastre un împrumut de 20,4 milioane de euro pentru un termen de 20 de ani.

Lasă un comentariu