Guvernul a decis să reducă în jumătate creditul polonez

Embed:

Creditul polonez a fost redus în jumătate şi constituie acum 50 de milioane de euro. Cabinetul de miniștri a luat această decizie, pentru că împrumutul nu a fost asimilat în totalitate. Iată câte solicitări au fost până acum.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanţii Guvernului, până în prezent, au fost depuse 23 de solicitări în acest sens, în sumă totală de 27 de milioane de euro. Dintre acestea au fost confirmate doar cinci proiecte în valoare de opt milioane și jumătate de euro.

Suma totală a creditului, de 50 de milioane, trebuie să fie asimilată până în august 2017. Mijloacele financiare sunt oferite pentru reorganizarea sectorului agricol. Creditul a fost oferit Moldovei de către Polonia, acum doi ani, pe un termen de 25 de ani, cu 0,15 procente anual.

Proiectul presupune că fermierii din ţara noastră pot lua împrumuturi pe o perioadă de până la 12 ani cu două procente anual. Ei trebuie să întrunească, însă, anumite condiţii.

Creditul minim accesat pentru achiziționarea echipamentului agricol trebuie să constituie jumătate de milion de euro. Iar cel puțin 60 la sută din tehnica agricolă trebuie să fie de producție poloneză.

Sursa Foto: publika.md

Оставить комментарий