•  
  •  
  •  
     
 
Categorii de noutăţi:
 
     
 

Noi privatizări. Air Moldova şi Moldtelecom ar putea fi scoase la mezat

21.12.2016 09:20

Lista întreprinderilor scoase la privatizare ar putea fi completată în 2017. Printre acestea se numără Moldtelecom şi Air Moldova. Anunţul a fost făcut de către ministrul Economiei, Octavian Calmâc. Deocamdată, preţul de vânzare a companiilor nu a fost stabilit, însă, autorităţile speră să obţină un venit mare.

La mezat ar putea fi scoase şi societățile pe acţiuni Red Nord, Red Nord Vest şi nodul hidroenergetic Costești - Stânca. Potrivit lui Calmâc, situaţia la unele companii s-a înrăutăţit.

"Propunem Air Moldova care şi-a înrăutăţit indicatorii de performanţă în ultimii trei ani de zile considerabil. Precum şi examinăm posibilitatea privatizării Moldtelecom, vizavi de metoda de privatizare Moldtelecom nu este stabilită", a afirmat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Ministrul Economiei a prezentat şi prognoza economică pentru anul viitor. Astfel, în 2017, Moldova ar putea avea o creştere economică de cel puţin 3 procente.

Dacă la începutul anului şi Ministerul Economiei, şi FMI-ul, şi Banca Mondială. Au estimat o creştere economică de de 2 la sută, în anul 2016, realitate va fi că această creştere va fi de peste 3 la sută, respectiv, trebuie să ne aşteptăm că 2017, menţinând această tendinţă, să fie o creştere mult peste cea care a fost planificată.

Calmâc a declarat că proiectele de milioane de euro demarate în Zonele Economice Libere vor aduce rezultate în 2017.

Sursa Foto: publika.md

Distribuie

 

Comentarii