Zece pensionari din raionul Străşeni vor beneficia de operaţie gratuită la cataractă

Embed:

Zece vârstnici din Moldova vor putea vedea din nou datorită olandezilor. Pensionarii, originari din Străşeni vor fi operaţi gratuit de cataractă într-o clinică privată din Capitală. Aceştia au fost selectaţi de un centru de îngrijire a bătrânilor, care şi-a asumat şi angajamentul să-i monitorizeze după operaţie. Intervenţiile sunt acoperite financiar de către o fundaţie din Olanda care oferă peste jumătate de milion de lei.

Elizaveta Sârbu are 69 de ani. Femeia are cataractă la ambii ochi şi se descurcă cu greu. Bătrâna spune că nici nu putea spera la o intervenţie din cauza costurilor mari.

Cei zece vârstnici din raionul Străşeni, care vor beneficia de operaţie, au făcut investigaţiile necesare şi aşteaptă cu emoţii să vadă din nou lumina zilei.

Proiectul este gestionat de către Centrul pentru Educaţie "Neoumanist" din Străşeni care îngrijeşte anual de aproximativ 390 de bătrâni. Potrivit reprezentanţilor centrului, beneficiarii intervenţiilor chirugicale sunt bâtrânii care se află la limita existenţei.

Potrivit medicilor, operaţia de catarcată durează 15-20 de minute, iar pacienţii pot vedea din nou chiar a doua zi.

În Moldova o operaţie de cataractă costă în medie 12 mii de lei.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu