Zborul spre succes! O tânără din Străşeni munceşte la cea mai mare firmă aeriană din China

Embed:

O tânără din Străşeni a demonstrat că, dacă munceşti mult şi ai încredere în forţele proprii, te poţi afirma în orice colţ al lumii. Vorbim despre Mariana Solonaru care a reuşit să se angajeze la cea mai mare companie aeriană din China, unde este responsabilă de recrutarea piloţilor străini.

Mariana Solonaru este master în contabilitate şi audit şi şi-a făcut studiile în Constanţa, România. După absolvire, moldoveanca a urmat un stagiu practic de jumătate de an în Shanghai şi spune că s-a îndrăgostit de acest oraş. A decis să revină, doar că deja nu pentru studii, ci ca să muncească.

Au urmat mai multe interviuri, iar, acum doi ani, a primit noutatea mult aşteptată - a primit un job bine plătit la cea mai mare companie aeriană din China.

"M-am simţi cea mai norocoasă de pe acest pământ. Chiar m-am simţit foarte norocoasă, pentru că ştii cum e, pentru un student absolvind facultatea este foarte greu să găsească o nişă în care să îşi înceapă activitatea profesională", a spus recrutorul de piloți, Mariana Solonaru.

Munca tinerei nu este, însă, deloc uşoară. Ea trebuie să recruteze căpitani care pot pilota avioane de tip Airbus A320. Spune că pe parcursul celor doi ani de activitate a reuşit să angajeze piloţi din toată lumea, dar nu şi din Moldova.

"Din România avem. Am contactat şi din Moldova, dar recent nu avem pe nimeni angajat încă, dar eu sunt insistentă şi chiar mi-aş dori. Câţiva am contactat, dar nu am reuşit să îi angajez încă. Avem din toată lumea, cred că avem din 45, 50 de ţări", a mai adăugat recrutorul de piloți, Mariana Solonaru.

Chiar dacă spune că Shanghaiul a devenit pentru ea a doua casă, Mariana recunoaşte că începuturile nu au fost uşoare, mai ales deoarece chinezii au un stil de viaţă diferit de al nostru.

"M-am obişnuit pas cu pas, pentru că compania în care lucrez este chineză, total, eu am colegi chinezi, doar chinezi. A fost mai greu la început să mă acomodez, pentru că nici nu vorbeam bine limba şi chinezii sunt şi mai diferiţi şi ca persoană şi ca cultură decât noi şi nu sunt atât de deschişi", a menționat recrutorul de piloți, Mariana Solonaru.

Totuşi, cel mai greu i-a fost să înfrunte dorul de cei dragi.

"Dorul de casă cred că este aceeaşi problemă pentru toţi, nu ai cum să îl stingi cu nimic. În primul an am venit doar o singură dată acasă, de revelion, pentru că m-am implicat foarte mult în muncă şi era ceva nou, trebuia să învăţ foarte mult", a afirmat recrutorul de piloți, Mariana Solonaru.

Compania în care munceşte moldoveanca are aproape opt mii de angajaţi.

Lasă un comentariu