Viscolul închide şcolile. Miniştrii, convocaţi în şedinţă extraordinară

Embed:

Nouă şcoli şi 25 de grădiniţe din ţară au fost închise astăzi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Totodată autoritățile din Ucraina au instituit restricții de trafic pe drumurile de acces la frontiera cu Republica Moldova, pentru toate categoriile de autovehicule.

Din cauza stratului gros de gheaţă, format pe râul Nistru, au fost închise şi posturile de tip debarcader "Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău”. Consecinţele ninsorii abundente din ultimile 24 de ore au fost discutate astăzi într-o şedinţă extraordinară, convocată de premierul Pavel Filip.

Potrivit responsabililor de la ministerul sănătăţii, din cauza temperaturilor scăzute, tot mai mulţi oameni se adresează la medici cu degerături şi hipotermie.

"Din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu s-a realizat transportarea elevilor pe 29 rute școlare din șase raioane. Nu au fost transportați 1.429 elevi", a spus viceministrul Educaţiei, Vasile Marin.

Pompierii şi poliţiştii spun că patrulează mai intens anumite sectoare de drum. Peste 300 de inspectori au fluidizat traficul rutier, începând cu noaptea trecută.

"În raionul Căușeni și Ștefan Vodă se circulă cu dificultăți în următoarele localități: Săiți, Ștefănești, Plop Știubei, Copanca și Tricolic", a zis şeful SPCSE, Mihail Harabagiu,

Potrivit ministrului Transporturilor, pentru deszăpezirea drumurilor naţionale au fost antrenate peste 230 de autospeciale. Iar 185 de muncitori au împrăştiat 540 de tone de material antiderapant.

"Astăzi se lucrează de la trei la trei ore se patrulează și toate drumurile naționale", a afirmat ministrul Transportului, Iurie Chirinciuc.

Premierul Pavel Filip le-a cerut autorităţilor locale să se implice mai activ în deszăpezirea drumurilor.

"Nu este suficient doar să curățim arterele principale, dar este foarte important ca în localități să fie curățite și drumurile secundare și trotuarele, astfel încât oamenii să aibă accesul fie copiii la școală, fie oamenii la servici", a zis prim-ministrul, Pavel Filip.

Meteorologii anunţă pentru următoarele două zile temperaturi de până la minus cinci grade Celsius, ziua, cu ninsori slabe.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu