Trafic perturbat de fulgi. Ninsoarea din ultimile 24 de ore a dat traficul peste cap

Embed:

Codul portocaliu de ninsori puternice a pus stăpânire pe raioanele din sudul ţării, unde ninge neîncetat de noaptea trecută. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în raionul Ceadîr-Lunga se înregistrează cel mai gros strat de zăpadă, de 25 de centimetri. Deşi în nordul şi centrul ţării, precipitaţii au căzut mai puţine, pe unele drumuri circulaţia rămâne dificilă sau chiar a fost sistată.

Aceste imagini au fost surprinse la Bălţi, la 30 de metri distanță de strada Decebal, una dintre principalele artere ale orașului. Aici stratul de zăpadă depăşea la prânz 10 centimetri, dar nici o autospecială nu a curăţat porţiunea de drum.

Oamenii se plâng că nici ambulanța nu poate ajunge la ei din cauza drumurilor înzăpezite.

Situaţia nu este mai uşoară nici pentru pietoni, care sunt nevoiţi să meargă pe trotuare necurăţate.

Unii responsabili spun că utilajele de deszăpezire sunt folosite ineficient.

"Apar șefi care dau indicații că tehnica trebuie să plece acolo, sau iau tehnica cu ei pentru a curăța zăpada în fața casei proprii. Primordial trebuie să fie drumurile centrale", a zis inspectorul IP Bălţi, Vadim Budarețchi.

Autoritățile au explicaţii pentru situaţia creată.

"Avem mecanizatori puțini. Avem tehnică puțină. Doar două tractoare cu lamă, dar nu este suficient pentru a deszăpezi orașul", a spus directorul întreprindere municipală Bălţi, Serghei Pcela.

Și în Călărași sunt străzi unde utilajele de deszăpezire nu pot ajunge.

Nici ambulanța nu poate ajunge la toţi bolnavi.

Primarul oraşului susţine că cele patru străzi sunt în pantă şi din această cauză nu pot fi deszăpezite cu utilaje.

S-a circulat cu dificultate şi pe unele porţiuni de drum din Căuşeni. Şase maşini de mare tonaj au fost scoase din nămeţi de către salvatori.

Iar în raionul Leova, poliţiştii au ajutat o familie cu un copil, care a rămas în nămeţi, după ce li s-a defectat maşina.

În Capitală s-a circulat cu dificultate dar nici o stradă nu a fost închisă. 24 de autospeciale și 500 de muncitori au fost antrenaţi la dezăpezirea arterelor.

Şi aeronavele au zburat fără întârzieri, chiar dacă a nins abundent. Zeci de utilaje de deszăpezire lucrează non stop pentru a curăţa pistele.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu