Toţi elevii din Găgăuzia ar putea fi hrăniţi gratuit în şcoli

Embed:

Toţi elevii din Găgăuzia ar putea fi hrăniţi gratuit în şcoli. Un proiect în acest sens a fost votat, astăzi, de majoritatea deputaţilor din Adunarea Populară. În acest scop, autonomia va aloca, în fiecare an, câte 10 milioane de lei. În prezent, sunt hrăniţi gratuit doar copiii din clasele primare.

"Acest proiect are o importanţă socială majoră şi va aduce beneficii pentru sănătatea copiilor. Această iniţiativă trebuia demult analizată şi aprobată de Adunarea Populară, deoarece în bugetul regiunii s-a înregistrat un surplus foarte mare. Autonomia are suficiente resurse pentru a da 10 milioane de lei anual pentru mâncarea copiilor", a spus deputatul PDM, Cornel Dudnic.

Iniţial, deputaţii găgăuzi s-au arătat împotriva acestui proiect, motivând că în bugetul autonomiei nu ar fi suficienţi bani. Ei şi-au schimbat, însă, opinia, după ce democratul Cornel Dudnic a prezentat informaţiile dintr-un raport al Curţii de Conturi din regiune.

Potrivit documentului, auditorii au depistat prejudicii de peste şase milioane de lei în bugetul mai multor instituţii din cadrul autonomiei, inclusiv a Direcţiei Educaţie. Pentru a fi implementat, proiectul privind hrana elevilor trebuie să fie promulgat şi de başcanul Găgăuziei, care, deocamdată, este împotriva acestei iniţiative. 

Lasă un comentariu