Surprize pentru turişti. În perioada sărbătorilor de iarnă agropensiunile din ţară sunt neîncăpătoare

Embed:

În perioada sărbătorilor, agropensiunile din ţară sunt arhipline. De Crăciun pe stil vechi, administratorii acestora au pregătit pentru oaspeţi bucate alese şi mai multe surprize. Cei mai impresionaţi au rămas turiştii străini şi copiii care au participat pentru prima dată la sacrificarea porcului.

Purcelul care a fost sacrificat, astăzi, la o agropensiune de la Orheiul Vechi avea un an și jumătate şi cântărea aproape 200 de kilograme.

Tradiţia spune că porcul trebuie să fie încălecat de copii, pentru ca să-i fie mai gustoasă carnea, aşa că cei mici nu au ezitat să respecte obiceiul.

După ce animalul a fost pârlit și curăţat, gospodinele au sortat carnea și au făcut meniul pentru masa de sărbătoare.

Pentru a atrage mai mulţi vizitatori de Crăciun, administratorii au decorat pensiunea, care, spun ei, este ecologică. 

Unii dintre vizitatorii agropensiunii spun că revin aici ori de câte ori au posibilitate.

Două nopți de cazare la această agropensiune costă 1.500 de lei pentru două persoane. Preţul include cazarea, trei mese pe zi, masa de Crăciun, dar şi mai multe distracţii. Mâine, oaspeţii vor primi colindători, iar luni - semănători.

La fel, clienţii pot participa la sacrificarea porcului şi la pregătirea bucatelor.

Lasă un comentariu