SUA şi Suedia oferă Moldovei 22 de milioane USD

Principalele sectoare din industria Moldvei, printre care cel vitivinicol şi cel al turismului, vor beneficia în următorii patru ani de aproape 22 de milioane de dolari din partea SUA şi a Suediei. Banii sunt destinaţi pentru creşterea competitivităţii. Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională şi Guvernul Suediei au semnat ieri un acord în acest sens.

"Împreună cu partenerii noştri din cadrul Ambasadei Suediei, noi ne propunem să susţinem industriile principale din Republica Moldova care contribuie la 40 la sută din exportul acestei ţări. Printre aceste industrii se numără sectorul vitivinicol, sectorul turismului, sectorul confecţiilor şi al IT-ului", a declarat ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit.

"Oferind asistenţă în câteva sectoare cheie ale Republicii Moldova, Proiectul de Competitivitate al USAID ajută la sporirea competitivităţii industriei pe piaţa locală şi internaţională şi la extinderea relaţiilor comerciale, în special cu Uniunea Europeană", a afirmat ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller.

Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova a început în 2015 şi se va încheia în anul 2020. În cadrul acestuia vor fi susţinute 450 de întreprinderi. Finanţatorii sunt siguri că ele vor înregistra o creştere în ţară cât şi la export.

În consecinţă, vor fi asigurate locuri de muncă, care vor contribui la reducerea sărăciei şi a migraţiei. Mai mult, 18 mii de moldoveni îşi vor îmbunătăţi competenţele profesionale prin intermediul centrelor de excelenţă industrială şi a hub-urilor inovaţionale.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu