Statul vrea să dea bani, însă n-are cui. AIPA a primit un singur dosar de la o agropensiune din Puhoi

Embed:

Statul este dispus să ofere până la un milion de lei antreprenorilor care vor să dezvolte turismul rural în ţara noastră, însă nu are solicitări.

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a primit, în acest an, un singur dosar de la proprietarii unei agropensiuni din Ialoveni care au cerut subvenţii.

Reprezentanţii AIPA cred că mulţi doritori nu au reuşit să pregătească la timp actele, întrucât regulamentul a apărut prea târziu. 

Administratorii acestei pensiuni din satul Puhoi, raionul Ialoveni, au investit peste cinci milioane de lei în dezvoltarea afacerii şi spun că au păstrat toate bonurile. Astfel, atunci când au aflat că AIPA subvenţionează turismul rural le-a fost uşor să pregătească dosarul.

Cu banii oferiţi de stat directorul pensiunii planifică să modernizeze şi să lărgească hotelul de pe teritoriul pensiunii, întrucât numărul turiştilor creşte de la an la an. 

Localnicii spun că turismul rural este nu doar o posibilitate de a atrage vizitatori străini, dar şi de a crea locuri de muncă în sate. 

Reprezentanţii AIPA consideră că mulţi antreprenori nu au reuşit să pregătească setul de acte, întrucât regulamentul de subvenționare a pensiunilor rurale a intrat în vigoare în luna iulie, iar termenul limită a fost 31 octombrie.

Pe de altă parte, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a recepţionat, în acest an, 7.700 de cereri din partea agricultorilor, iar suma solicitată depăşeşte 800 de milioane de lei.

Astfel, AIPA ar putea rămâne cu 250 de milionae de lei datorie pentru anul viitor.

Lasă un comentariu