Şoriciul, gustare pe placul moldovenilor

Șoriciul este gustarea preferată a moldovenilor mai ales în această perioadă a anului este într-un fel sau altul  simbolul Crăciunului. Și cui nu îi este poftă de o bucată de șorici pârlit la foc de paie.

Unii stau în rând să-l cumpere, alții îl înfulecă în grabă. Unii îl gustă, alții îl iau la kilogram. Șoriciul de porc, o gustare la mare căutare de moldoveni.

Obișnuiți să consumăm şorici pârlit tradiţional, la piață puțin ne deranjează că s-ar vinde cel industrial. Păturile de șorici  stau la loc de cinste. Și desigur că nu am putut să nu-i întrebăm pe cumpărători cum ar trebui să-l mâncăm. 

Cu aceeași întrebare am mers să aflăm şi răspunsul unui nutritionist. 

Pentru unii, însă, gustarea este categoric interzisă, spun specialiștii. 

Totuși, oricât de mult ne-ar plăcea şoriciul, nutriționiștii recomandă să ne abținem sau să-l consumăm cu moderaţie. 

 

Lasă un comentariu