Sfârșit tragic la Cimișlia! Un bărbat de 31 de ani a decedat, după ce un perete al clădirii Consiliului raional s-a prăbuşit peste el

Embed:

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a murit, după ce un perete al clădirii Consiliului raional Cimişlia s-a prăbuşit peste el. Tragedia s-a produs în dimineaţa zilei de ieri, în timpul unor lucrări de reparaţie. În momentul producerii nenorocirii, în preajmă se aflau şi doi ingineri, veniţi în inspecţie, care au scăpat, ca prin minune, nevătămaţi.

Potrivit poliţiei, victima încerca să demoleze un perete din cărămidă, care s-a prăbuşit, însă, peste el şi l-a strivit. Preşedintele raionului Cimişlia, Mihai Olărescu, susţine că sediul Consiliului raional este una dintre cele mai trainice clădiri din localitate şi presupune că vinovat de producerea tragediei s-ar face chiar muncitorul.

"Problema care a fost este în neglijenţa în serviciu a acestui angajat. Din constatările oamenilor prezenţi pe şantier, am aflat şi eu că acest perete a fost demolat greşit, angajatul a încercat să demoleze un perete din cărămidă din punctul de jos în sus. Asta este cauza decesului", a spus preşedintele raionului Cimişlia, Mihai Olărescu.

În momentul prăbuşirii peretelui, la parterul clădirii se mai aflau alţi angajaţi ai instituţiei, dar şi doi ingineri, care au venit să verifice cum decurg lucrările. Aceştia s-au ales doar cu o sperietură.

Poliţia afirmă că muncitorii au fost instruiţi despre normele de securitate, pe care, însă, nu le-au respectat. Mai mult, ei nu au fost echipaţi corespunzător.

"Noi am pornit o cauză penală în baza articolului 183 alin. 2, merge vorba despre încălcarea regulilor de protecţie a muncii. S-a observat că nu erau caschete care asigură protecţie pe şantier", a afirmat şeful IP Cimişlia, Dan Pîrlici.

Bărbatul care şi-a pierdut viaţa este originar din raionul Drochia. El lucra la reparaţia clădirii Consiliului raional Cimişlia, unde urmează să fie deschis un birou al Agenţiei Servicii Publice, de la începutul toamnei. În urma accidentului, lucrările au fost temporar sistate.

Agentul economic care efectuează reparaţia nu a fost de găsit pentru comentarii. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la şase ani de închisoare.

Lasă un comentariu