Se caută poliţişti tineri! 100 de adolescenți au petrecut o zi cu mascaţii din BPDS Fulger

100 de tineri din toată ţara şi-au petrecut, astăzi, ziua alături de mascaţii din brigada cu destinaţie specială Fulger. Oaspeţii au tras cu arma, au mers în blindate şi au urmărit o operaţiune simulată de reţinere a teroriştilor.

Evenimentul a avut loc în cadrul campaniei Din culisele Poliției, organizată de Inspectoratul General, care speră să atragă, astfel, noi angajaţi în poliţie.

Mulţi dintre tineri au tras cu arma şi s-au plimbat într-o maşină blindată pentru prima dată, aşa că au rămas încântaţi de emoţiile trăite.

Mascaţii de la Fulger au pregătit pentru cei o sută de oaspeţi o prezentare de lupte corp la corp și au simulat o operațiune de salvare a unui grup de ostatici.

Unii tineri au rămas impresionaţi de cele văzute şi spun că şi-ar dori, într-o bună zi, să ajungă să lucreze în poliţie.

"Când am început să mă antrenez am înțeles că îmi place și ași vrea să încerc ceva mai nou. Sănătatea dacă îmi va permite, neapărat. De ce ai vrea asta? Să-mi păzesc patria și am dorința aceasta", a spus participantul Daniel Dublea.

"Noi ne bucurăm de faptul că am reușit să îndrăgostim acești tineri de această meserie nobilă și responsabilă, care este profesia de polițist. Din prima zi de campanie am identificat cinci tineri deodată, care au spus clar că vor să fie polițiști", a menționat șeful adjunct al IGP, Georghe Cavcaliuc.

Se visează poliţişti şi câțiva copii, care au venit să vadă unde muncesc părinții lor.

Prin această campanie, reprezentanţii IGP şi-au propus să atragă mai mulţi tineri în poliţie. La acţiune au participat 100 de tineri din toată ţara, care au între 17 și 25 de ani.

Lasă un comentariu