Şcoala părinţilor. Pediatrul Mihai Stratulat a discutat cu mamele din raionul Criuleni

Embed:

Informare din prima sursă. Peste 150 de mămici din raionul Criuleni au aflat astăzi cum să-şi îngrijească mai bine copiii. La întrebările femeilor a răspuns renumitul pediatru din Moldova, Mihai Stratulat, şi soţia sa, ginecologul Angela Stratulat. Seminarul este parte a proiectului Şoala părinţilor şi este sprijinit de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss

Tinerii părinţi au venit cu lista de întrebări pregătită de acasă. Cele mai multe au fost despre viroze sau gripă. 

"Foarte mulţi părinţi se tem de febra înaltă pentru că, consideră, că copii o să facă consvulsie febrilă. Acest lucru este greşit", a zis medicul pediatru Mihai Stratulat.

Femeile spun că astfel de întâlniri sunt binevenite deoarece obţin informaţii din prima sursă, iar medicii speră că toate sfaturile vor ajuta tinerile mămici.

"Sper că toate femeile care sunt aici sunt ambasadoare pentru familiile lor, ele se vor întoarce acasă şi vor vorbi cu mama, cu bunica şi vor împărtăşi toate informaţiile auzite aici", a zis medicul ginecolog, Angela Stratulat.

"Abordează nişte probleme foarte importante: vaccinarea copiilor, vaccinarea fetelor de 10 ani. Ar fi foarte oportun, anual, să fie aşa seminare", a zis şefa Centrului de Sănătate Criuleni, Voleta Panico.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul organizaţiei Clubul Nostru.

"Noi încercăm să ajungem acolo unde suntem solicitaţi. Campania de informare din ţară este susţinută de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss", a zis fondatorul Clubul Nostru, Doina Cernavca.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss a iniţiat mai multe campanii de susţinerea familiilor tinere. Printre ele se numără şi proiectul "O nouă viaţă", în cadrul căruia proaspetele mămici primesc în dar o cutie cu cele mai necesare lucruri pentru bebeluşi.

Lasă un comentariu