Scandal la Taxobeni. Preotul din localitate, acuzat că vrea să îngroape morţii în lanul cu porumb

Embed:

Scandal în satul Taxobeni din raionul Făleşti. Localnicii îl acuză pe parohul bisericii din sat că ar fi privatizat terenul alocat de primărie pentru amenajarea unui cimitir nou. Slujitorul Domnului creşte cereale pe acel pământ, iar oamenii sunt nevoiţi să-şi îngroape răposaţii unul peste altul în vechiul cimitir. Preotul neagă acuzaţiile şi spune că o decizie a consiliului local îi permite să gestioneze terenul după bunul plac.

Acum opt ani, aleşii locali din Taxobeni au decis să dea în proprietatea bisericii din sat două hectare de teren public, pe care urma să fie amenajat un cimitir nou. Lucru care, însă, nu s-a întâmplat. Mai mult, preotul a privatizat pământul şi a cultivat acolo porumb.

Unii săteni susţin că slujitorul lui Dumnezeu ar intenţiona, totuşi, mai târziu să facă pe acest teren un cimitir, doar că... locurile de veci vor fi cu plată.

Oamenii se plâng că şi până acum parohul le cerea sume mari de bani pentru serviciile sale. Cei care nu erau în stare să plătească erau luaţi la rost de slujitor şi de soţia sa.

Preotul, însă, neagă toate acuzaţiile. El susţine că este gata să cedeze oricând terenul pentru amenajarea noului cimitir.

"Trebuie de pus o răstignire ca atunci când mergi cu mortul să ai unde face cruce şi după aia să îngrop acolo. Vladâca a spus că dacă cineva are nevoie de îngropat, să îngrop în păpuşoi, dar la anul o să facem", a spus parohul Bisericii "Sf.Nicolae", satul Taxobeni, Victor Burlacu.

Primarul localităţii afirmă că nu ştie nimic despre decizia prin care terenul public a fost oferit în proprietate bisericii.

"Acolo secretara a scris cu greşeli, numai secretara a făcut acestă greşeală. 14 ari erau pentru biserică dar celelalte două hectare pentru cimitir. E teren public, nu putea fi dat bisericii. O să abrogăm decizia şi o să luăm alta", a afirmat primarul satului Taxobeni, Făleşti, Victor Onofrei.

Supăraţi, sătenii spun că, la următoarea întâlnire cu preotul, îi vor cere acestuia să plece din localitate.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu