Roşcatele, vânate. Vulpile din raionul Ungheni, ţinta vânătorilor

Zeci de vânători şi-au dat astăzi întâlnire pe câmpiile din apropierea satului Todireşti, raionul Ungheni. Ei au participat la o vânătoare de vulpi fiind ajutaţi de câini dresaţi. Autorităţile din raion au permis vânarea roşcatelor din cauza numărului mare de mamifere.

Timp de mai multe ore, viclenele au reuşit să îi ducă de nas pe unii dintre vânători, nu însă şi pe Iurie Bodrug.

"Azi am dobândit acest vulpoi. A fost greu, nu prea vroia să iasă dar a ieşit până la urmă totuşi l-am dobândit. Avem un număr foarte mare de vulpi. Într-adevăr sunt foarte viclene, foarte greu se împuşcă", a spus vânătorul Iurie Bodrug.

Bărbaţii spun că pentru ei vânatul este un prilej de a petrece timpul liber.

Reprezentanţii Asociaţiei Vănătorilor din raionul Ungheni spun că numărul mare de vulpi le dă mari bătăi de cap.

"Populația vulpilor s-a mărit. Aici sunt mai mulți factori cum ar fi micșorarea termenului de vânătoare în ultimii doi ani. De exemplu în raionul Ungheni sunt în jur de o mie de vulpi, anul acesta au fost de o 1.200", a zis managerul în domeniul cinegetic, Vitalie Cracan.

"Practic 60-70% din vulpi sunt bolnave de rabie.Îndată după vânătoare le utilizăm la aşa numita groapă sau cu medicii veterinari care sunt implicaţi şi ei le dăm foc", a afirmat şeful Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor din Ungheni, Iurie Praţap.

Sezonul de vânătoare de vulpi este deschis până în data de 31 decembrie.

Sursa Foto: opiniatimisoarei.ro

Lasă un comentariu