România, paralizată. Curse de tren anulate şi zeci de drumuri blocate de zăpadă

Embed:

Ţările vecine nu pot ieşi de sub codul viscolului şi a gerului. În România, în această dimineață, s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi de la începutul iernii, de minus 25 de grade. Vremea rea continuă să facă ravagii și în Ucraina, unde mai multe localități au rămas fără curent. Iar la Moscova temperaturile au coborât până la minus 36 de grade.

Căile Ferate Române au anulat astăzi 48 de curse de tren. Totodată, drumurile naționale din cinci județe au fost închise, iar 23 de localități din Constanța au rămas fără curent electric. Două femei au fost găsite moarte de vecini. Între timp, armata și pompierii au deblocat în apropiere de Bacău mai multe autoturisme înzăpezite în care se aflau oameni. Meteorologii spun că România va fi cuprinsă de viscol luni și marți, după care vremea se va îmbunătăți.

În Ucraina, cea mai gravă situație rămâne în continuare în regiunea Odesa, unde 35 de localități au rămas fără curent electric, iar circulația a fost blocată pe toate drumurile de importanță națională și regională. Mai mult, într-un sector din orașul Odesa, 35 de blocuri locative au rămas fără căldură din cauza unei avarii la sistemul de încălzire. În restul regiunilor, potrivit autorităților de la Kiev, situația s-a stabilizat.

Vremea rea dă bătăi de cap și autorităților din Rusia. La Moscova, noaptea trecuta au fost inregistrate minus 36 de grade, iar astazi la amiaza maximele nu au urcat mai sus de minus 27 de grade. Zece zboruri au fost anulate sau amanate pe Aeroporturile din Moscova din cauza gerului. Totuşi, temperaturile extreme nu au fost un impediment pentru 500 de ciclişti care au participat la o competiţie pe strazile din Moscova, devenită deja tradiţională.

În Polonia, în ultimele două zile, 10 oameni și-au pierdut viața din cauza temperaturilor scăzute. Iar în Italia sunt șapte victime ale gerului. Victime au fost înregistrate și în Bulgaria și Grecia Meteorologii prognozează că valul de frig care terorizează Europa se va retrage la mijlocul săptămânii viitoare.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu