Profesoară condamnată pentru că a bătut o elevă

Embed:

O profesoară din satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare pentru că a bătut o elevă din clasele primare. Mai mult, învăţătoarea a ţinut-o pe copilă închisă în subsolul şcolii, timp de câteva ore. Fetiţa a murit într-un tragic accident rutier, acum doi ani, însă părinţii nu au uitat de acţiunile profesoarei şi cer pentru aceasta o sentinţă mai dură.

Totul a început în 2011, când profesoara a acuzat-o pe eleva de 8 ani că i-ar fi furat 200 de lei din geantă. Timp de doi ani, femeia a maltratat-o sistematic pe copilă şi a ţinut-o închisă în subsolul şcolii.

Părinţii susţin că, din cauza acţiunilor învăţătoarei, fetiţa ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor.

Soarta, însă, a fost nemiloasă cu acest copil. În toamna anului 2013, la numai 10 ani, fata a fost accidentată mortal de un automobil. După doi ani de la tragedie, familia acesteia este răvăşită de durere şi cere să se facă dreptate.

Atât profesoara, cât şi administraţia şcolii în care aceasta activează, au refuzat să discute cu echipa Prime.

Procurorii au contestat sentinţa primei instanţe şi cer o pedeapsă mai aspră.

"Am solicitat instanței să fie recunoscută vinovată pe ambele capete de acuzare cu aplicarea unei pedepse definitive cu opt ani de închisoare cu pedeapsa complimentară de a ocupa această funcție pe o perioadă de 10 ani", a afirmat procurorul, Procuratura raionului Anenii Noi, Natalia Livadaru.

Profesoara pledează nevinovat şi a anunţat că, la rândul ei, va contesta decizia la Curtea de Apel.

Sursa Foto: antena3.ro

Lasă un comentariu