Problemă soluţionată. Termoelectrica a conectat la agentul termic un complex rezidenţial din Capitală

Embed:

Cinci mii de oameni care locuiesc într-un complex rezidenţial de pe strada Valea Trandafirilor din Capitală şi care riscau să rămână fără căldură în locuinţe, în pragul iernii, au fost conectaţi la agentul termic. Vara trecută, locul pe care se află cazangeria blocurilor de locuit a fost sechestrat pentru datorii, iar oamenii au rămas fără apă caldă la robinete.

Problema a fost soluţionată, după ce locatarii i-au trimis o petiţie premierului Pavel Filip. 

În luna august, postul nostru de televiziune a mediatizat problema locatarilor de pe strada Trandafirilor, iar, la scurt timp, apartamentele lor au fost conectate la o conductă termică provizorie.

La începutul acestei luni, angajaţii întreprinderii Termoelectrica au terminat lucrările de instalare a reţelei, aşa că acum oamenii au căldură şi apă caldă în locuinţe.

În cazul agentului termic, locatarii vor trebui să achite acum peste o mie de lei pentru o gigacalorie şi aproape 45 de lei pentru un metru cub de apă caldă. Oamenii susţin că aceste tarife sunt mai mici decât cele pe care le achitau când erau conectaţi la cazangeria companiei de construcţii.

Instalarea noii reţele a costat aproximativ patru milioane de lei. Cheltuielile au fost acoperite de Întreprinderea Termoelectrica.

"A durat procurarea ţevilor reizolate, a fost proiectarea, instalate ţevile. Şi pentru Termoelectrica este o sarcină impunătoare, circa 10 gigacalorii pe oră, este destul de simţitor", a spus directorul Termoelectrica, Veaceslav Eni.

Totuşi, locatarii spun că vor acţiona în judecată compania care a construit complexul locativ. Ei spun că în preţul apartamentelor a fost inclusă şi cazangeria, pe care firma a pus-o în gaj. Anterior, reprezentanţii companiei au recunoscut că au ipotecat terenul pe care se află cazangeria şi, pentru că nu au reuşit să achite creditul, banca a sechestrat terenul.

Înterprinderea Termoelectrica a reacționat la cererea ministerului Economiei.

Lasă un comentariu